söndag 24 september 2017

Sista kvällen i Colombia

Nu sitter vi här. Den sista kvällen i Bogota. Vilken resa det har varit. 7 veckor har vi varit iväg nu. Men på ett vis känns det som att vi åkte igår. 
Jag får nypa mig i armen för att kunna förstå ibland. Att vi är en familj nu. Inte bara på två utan på tre stycken. Älskar när vi står framför spegeln i badrummet och borstar tänderna. När jag verkligen ser att , ja, det här är MIN familj. Vilken lycka.  

Så många år vi kämpat för detta. Och så äntligen är vi här, med den bästa lilla pojk som finns. Och han är VÅR. 

Och imorn bär det hemåt mot verkligheten. Till vårt hus, Sebastians casa med hans katt Siri och fiskarna. Och alla familjemedlemmar som längtat och väntat. 

Vi ser så fram emot det. Allihopa. 


Ja vad har vi då gjort i Bogota denna veckan. 
På söndagen första dagen lämnade vi knappt hotellet. Gick en runda men Sebastian tyckte de va lite jobbigt o byta miljö så vi tog de väldigt lugnt.  

På måndagmorgonen var de dags o börja med pappersarbetet här i Bogota och det innebar att först ta oss till ICBF för att få Haagintyget som gör adoptionen giltigt i både Colombia och Sverige så att han är lagligen vår när vi kommer hem. 
Det skulle inte ta så lång tid men som vanligt så strulade något så det tog 2,5 timme. 
Och med Bogota som är en stad med 8-9 milj invånare så innebär det att det är bilköer precis överallt. Så från hotellet till ICBF som är 1 mil tog de en timme. Och sen nästan en timmes bilfärd till till ambassaden för att ansöka om samordningsnummer så vi kunde ansöka om pass. 
Men pga att ICBF grejen tog för lång tid hade ambassaden stängt för besök. 

Så vi fick göra samma bilresa dan efter igen. Och då gick de bättre :)

Sen fick vi vänta till torsdagen för att åka och fixa det provisoriska passet. :) sen var vi klara för att resa hem. 
Men några dagar till hade vi innan vi får åka. 

Vi har varit på lekplatserna här nära hotellet. Vi åkte för att gå på ett barnmuseum men de hade visst fasta tider med turer och vi va helt fel tid. Men vi gick över till Simon Bolivar parque ist och lekte på en stor lekplats där. 

Sen har vi varit på ett ställe som heter Maloka och är typ som Kreativum hemma. 











i Parque Simon Bolivar precis innan de börja regna




I juli 2014, 3 månader efter Sebastian föddes var vi i Rom. Där köpte vi en present till Joakims mamma, ett internskämt, ett print på en tavla på en kvinna bakifrån. Det visade sig att konstnären var från Colombia och heter Fernando Botero. Och idag har vi varit på Botero museet här i Bogota. Som för att sluta cirkeln. 

Tänk om vi visste då att vår son var född och att det var till just Colombia vi skulle åka. ❤️❤️❤️


tyvärr finns inte just den tavlan här på museet men så många häftiga.


Liknande tavla =)




Imorgon går planet 20:55 så vi blir hämtade på hotellet klockan 17. Vi har inte riktigt bestämt vad vi hittar på innan dess men nåt kul blir de =)

1 kommentar:

  1. Här kommer bara ett litet leende från mig, lycka till på resan hemåt!

    SvaraRadera

Sista kvällen i Colombia

Nu sitter vi här. Den sista kvällen i Bogota. Vilken resa det har varit. 7 veckor har vi varit iväg nu. Men på ett vis känns det som att vi...